Omuletul de langa tine

Sunt epuizata=puseu de crestere

Sunt epuizata. De cateva zile brotacul cel vesel si mult dormitor noaptea s-a hotarat sa se distreze trezindu-se in mod repetat pentru alaptat, agitat prin pat, tinut parintii in alerta.

In timpul zilei nu se lasa mai prejos: activ de nu stim de unde atata energie daca tot a pierdut noptile relativ treaz, alaptat neintrerupt (doar sa incerc sa ma retrag la baza si se transforma intr-o bestie care vrea sa rupa bluza de pe mine :p), nimic nu il multumeste; este tot o maraiala si un tupeu.

Concluzia=puseu de crestere.

Din nou ceva necunoscut pana acum! In primul an bebe se dezvolta cu mega viteza si acumuleaza cunostinte pe modulul super rapid. Din ce am citit eu, in momentele in care are o achizitie noua apare puseul (exemplu la brotac: tocmai a descoperit minunea de a se ridica in picioare tinandu-se de marginea patutului sau de alte cele si acum o saptamana a invatat sa se ridice singur in fund. Prin urmare, face chestiile astea doua non-stop, obsesiv, chiar si in somn – se trezeste relativ si asa ultra adormit se plaseaza in fund si dormiteaza asa pana nu il repozitionez la orizontala). Orice achizitie noua fizica sau cognitiva este teoretic urmata de un puseu. Nu sunt in masura sa ma dau specialista, poate nici nu ma exprim cum trebuie. Daca dati o cautare google o sa aflati mai multe despre puseele de crestere.

Si recomand sa o faceti inainte de a naste pentru a fi pregatite. Nu de alta dar in timpul puseului o sa aveti probabil senzatia ca bebe nu se satura (pentru ca sta la san non-stop) si o sa va panicati ca nu aveti destul lapte sau ca faceti voi nu stiu ce gresit. In nici un caz! Este doar un moment de dezvoltare galopanta care arde multa energie si bebele actioneaza in consecinta: foame, nervozitate, agitatie.

Puseele trec cam intr-o saptamana, dar sunt si din cele care tin putin mai mult.

Din ce am observat eu la brotac, el le-a avut la 1 luna, 2 luni, 3 luni, 6 luni, 7 luni si acum la 8 luni.

Atasez un link care explica ce si cum cu puseele. Informatii sunt suficiente ca sa nu fiti luate prin surprindere. (http://www.copilul.ro/sugar/dezvoltarea-bebelusului/Puseul-de-crestere-la-bebelusi-a13555.html)

Forta sa fie cu voi si sa treceti victorioase peste pusee! Eu ma duc sa ma prabusesc avand deja senzatia ca nu va dura mult starea de staza in care o sa intru si se va trezi brotacul mai energic si infometat ca oricand!

Leave a comment