Omuletul de langa tine

Mani-pedi cu bebe client

Daca ai norocul sa ai un omulet ca al meu, care de la inceput avea propria parere legata de manusile de protectie (le scotea de fiecare data cand i le puneam), singura solutie ca sa nu se zgarie pe fata ca un disperat este sa ii tai unghiile.

Bebe se naste cu unghiile destul de lungi, brotacul zici ca era un vampir batran cu lopeti mici in loc de unghii asa ca nu am avut ce face. Aveam de ales intre o fata bucalata si brazdata de zgarieturi sau un bebe fericit cu manichiura impecabila :).

Cum procedezi? Cu mult tupeu! Teoria spune ca in prima luna de viata e bine sa nu ii tai unghiile; ele sunt foarte subtiri si daca bebe accepta manusile de protectie totul e in regula, le tai dupa cateva saptamani. Ce te faci insa daca nu?

Eu am abordat varianta tupeu maxim, foarfeca speciala pentru bebelusi, lumina puternica si bebe adormit.

II tai unghiile cand doarme ca sa nu faca miscari bruste, incet si fara graba. Pe babycenter.com este si un filmulet care explica foarte bine ce si cum. Ideea este sa apesi usor buricul degetului luat in primire ca sa indepartezi unghia de carne si sa tai drept sau dupa  conturul degetului cu foarfeca speciala sau unghiera. Foarfeca o dezinfectezi initial cu putin spirt. Nu tai pana la carne si nu ciupesti. Oricum in 3-4 zile o sa repeti actiunea pentru ca o sa-i creasca unghiile extrem de repede.

Asa procedezi si la picioare. Unghiile sunt mici deci mare atentie, rabdare si lumina puternica.

Dupa ce vei incheia actiunea cosmetica te poti felicita singura deoarece ai mai trecut un hop mare din aventura mamiciei!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s