Omuletul de langa tine

Medic de familie pentru bebe

Nu stiai asa-i?! Nici eu habar nu am avut.

Imi aduc aminte cand am aflat ca trebuie sa il inscriu pe brotac la medic am intrat in panica. Oare ce sa fac? Care este procedura? Ce medic? Al meu? Altul? Este cineva specializat?

Deci – omuletul de langa tine are nevoie de medic de familie. Cum procedezi: inainte de a se naste te decizi la ce medic il inscrii – daca e medicul tau il intrebi daca ar fi de acord sa il ia si pe omulet, daca ai aflat de altul faci la fel: dai un telefon si il intrebi.

In momentul in care ai nascut – nu la o ora dupa nastere ci a doua zi cand poti (daca nu poti tu roaga-l pe sot/tatal copilului sa o faca) da un telefon la medic si anunta nasterea. El are obligatia sa vina sa il consulte pe omulet cand ajungi cu el acasa. Stabilesti detaliile si gata.

Medicul va veni in ziua cand ajungi acasa sau in urmatoarea, il va consulta pe bebe si veti programa urmatoarele intalniri. La prima intalnire ii dai fisa bebelusului primita la iesirea din spital. Cand i se elibereaza certificatul de nastere ii duci si o copie dupa acesta.

Medicul de familie iti va monitoriza bebelusul, ii va face masuratorile lunare, il va vaccina (daca te decizi sa ii faci vaccinurile conform schemei nationale). Alege un medic care poate fi contactat si in afara orelor de program macar prin sms daca nu direct telefonic – problemele care pot sa apara nu tin cont de orar.

Daca crezi ca este necesar poti sa cauti si un medic pediatru care sa il aiba in evidenta. Pediatrul este specialist, deci iti poate fi mult mai util decat cel de familie daca apar ceva probleme. Noi am considerat ca ambii sunt utili asa ca avem si si.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s